Boeken over Maassluis en omgeving

Mail (klik Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ) of bel (010-5923298) de regionale uitgaven die u wilt bestellen aan ons door. We bezorgen zonder extra kosten in Maassluis en omgeving!


Wandeling door Maassluis '40-'45 - Gertjan N. van de Velden

Maassluis-WOII-kleinDit jaar herdenken wij in Nederland en Maassluis dat het 70 jaar geleden is dat we bevrijd werden van de Duitse bezetting in de de Tweede Wereldoorlog. Ter gelegenheid hiervan heeft Gertjan van de Velden dit boek geschreven. De auteur struint al jaren met enorm enthousiasme archieven af op zoek naar informatie over Maassluis in WOII. Hij neemt u mee op een wandeling langs plekken in Maassluis die belangrijk waren in die tijd. In korte, overzichtelijke hoofdstukken komen veel uiteenlopende onderwerpen aan bod, geïllustreerd met veel prachtige historische foto's. De wandeling begint bij het voormalige pand van de Maassluise Courant de Schakel – hier hield in de Tweede Wereldoorlog de Ordnungspolizei kantoor. We komen langs het distributiekantoor aan de Fenacoliuslaan en het huis van NSB-burgemeester Ort. Er wordt een losse kaart van Maassluis in het boek gevoegd, zodat u de wandeling niet alleen virtueel, maar ook in het echt kan maken. Het boek bevat 96 bladzijden en krijgt een gebonden omslag.
Gebonden, van € 12,50  voor € 7,50
Bekijkt u hier een recensie van het boek.


Maassluis door de tijd

omslagvoorzijde-kleinMooi boekje met foto's uit de jaren '40 tot '70 van Maassluis. Veel plekken zijn onherkenbaar veranderd en het boek roept bij Oud-Sluizers dan ook mooie herinneringen op. De basis van het boek wordt gevormd door foto's van de Rotterdamse fotograaf Roovers. Verder zijn veel niet eerder gepubliceerde foto's uit het Gemeentearchief opgenomen. De teksten in het boek zijn geschreven door Gerry Hanneman - de Jong, die jarenlang als voorlichtster van de Gemeente Maassluis werkte en zeer actief was in de Historische Vereniging.

Gebonden, van € 19,95 voor € 10,-


historische_schakelingenHistorische Schakelingen

"Voor dit mooi gebonden boek is een selectie gemaakt uit alle stukjes die in de loop der jaren als "Historische schakeltjes" in de Maassluise Courant De Schakel zijn verschenen.
De artikelen zijn opgesteld door verschillende leden van de Historische Vereniging Maassluis. De korte teksten, mooi geïllustreerd met foto's, maken van dit boek een feest van herkenning voor de oudere (ex-)Maassluizers.

€ 19,95

 De afrekening - Maarten van Buuren

Het gewapend verzet maakte zich tijdens de Tweede Wereldoorlog systematisch schuldig aan oorlogmisdaden. De latere captain of industry Gerrit Wagner liet een fatale afrekening toe en loog er nadien over.
Dat stelt Maarten van Buuren in zijn studie 'De afrekening'

Van Buuren, hoogleraar Franse letterkunde, bestudeerde de verzetsgeschiedenis van Maassluis en stuitte daarbij op liquidaties en roofovervallen die onder het mom van 'verzet' zijn gepleegd. Volgens Van Buuren is de verzetsgeschiedenis in Maassluis geen uitzondering. "De Knokploeg Westland was representatief voor het gewapend verzet."

Zover gaat professor Peter Romijn, hoofd onderzoek van het Niod, niet. Maar de affaire in Maassluis is ook zeker geen uitzondering geweest. "Dit kwam vaker voor in het westen van het land in het laatste oorlogsjaar. Er vond veel hele en halve criminaliteit plaats die werd toegedekt onder de vlag van 'verzet'. Het beeld van het verzet was niet zo rooskleurig en patriottisch als de geschiedschrijving het kort na de oorlog voorstelde."

Van Buuren reconstrueert een goed gedocumenteerde fatale afranseling in Maassluis. Die gebeurde onder commandant Gerrit Wagner, de latere president-directeur van Shell en naamgever van een regeringscommissie in 1981.

ISBN: 9789047704119, Paperback, € 19,50


Baggergoud - Daniël van den BosBaggergoud

Op 11 maart wordt in het Witte Kerkje in Maassluis het boek Baggergoud gepresenteerd. Burgemeester Karssen neemt het eerste exemplaar in ontvangst.

Als in 1946 bij het uitdiepen van de vaargeul in de Nieuwe Waterweg bij Vlaardingen goud wordt opgebaggerd, wordt Nederland met een schok wakker. Wat was de geheime missie van de Loodsboot 19 tijdens de eerste twee oorlogsdagen? Van wie is dat goud, dat al die jaren sluimerde op de rivierbodem? Dit is het waargebeurde verhaal over een ramp, die veel Maassluise gezinnen in rouw dompelde. Een goudstaaf raakt voor altijd zoek in Antwerpen. Waren de betrokkenen goed of fout in de oorlog? Het recht krijgt zijn loop, celdeuren worden gesloten, maar de goudkoorts gaat niet liggen.

'Een uitermate boeiend, historisch drama dat je haast als een roman kunt lezen. Ik zou dit in menig opzicht zo schokkende boek niet graag gemist willen hebben.' - Maarten 't Hart

ISBN 9789048417315, paperback, € 18,95

 


"Dan liever met Groen van Prinsterer alleen"Omslag_karssen

In 1888 werd in Maassluis, bakermat van Abraham Kuyper en Jan Schouten de Anti-Revolutionaire kiesvereniging opgericht. De ARP-ers bepaalden daarna lange tijd de politieke keuzes. Zij leverden harde strijd met de liberalen over de uitbreiding van de haven. De opkomst van de Chr. Historischen leidde er toe dat de ARP lang buiten het college van B. en W. kwam te staan. De opkomst van de sociaal-democraten en de bijzondere rol van de rooms-katholieken rondom de zondagheiliging en de zondagsport, maakte het politieke leven in Maassluis behoorlijk spannend. Dit boek vertelt de politieke geschiedenis van Maassluis van 1888 tot 1938.

De burgemeester van Maassluis, Koos Karssen, heeft zijn afstudeerscriptie omgewerkt tot een boek. Daarmee is de politieke geschiedenis van de ARP in Maassluis voor een breder publiek toegankelijk gemaakt.

ISBN 9789461760012, paperback, € 18,95

 

 

 

 


 

Logo

Lees onze nieuwsbrief!
Klik hier

Boekhandel Het Keizerrijk
Noordvliet 27
3142 CH Maassluis
tel. 010 - 59 23 298
info@hetkeizerrijk.nl


Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag 09.00 – 17.30 uur
woensdag 09.00 – 17.30 uur
donderdag 09.00 – 17.30 uur
vrijdag 09.00 – 17.30 uur
zaterdag 09.00 – 17.00 uur
zondag gesloten

facebook-nld

Follow hetkeizerrijk on Twitter

LogoYourGift_120x90

| + -